Blogg

Mitt första statistuppdrag


Allmänt, 2018-08-12 23:01

 

BONSOiR MES AMiS - Rickard (med CK) här:

Jag tänkte passa på att berätta lite om mitt första statist-jobb på filminspelning:

Det var i början av förra året (2017), jag hade precis fyllt 18 och fick som födelsedagspresent kan man säga svar från ett statistjobb i en kortfilm där det behövdes ungdomar att agera gäster på en ungdomsfest i en lägenhet i Rågsved.

Jag fick skjuts av morsan och sen flöt allt på JÄVLIGT bra för att vara första gången, jag fick träffa nya charmiga ungdomar bland skådis-ensamblen. Däremot fick vi inte betalt för kalaset, men det spelar ingen roll; vissa filmer har ingen budget.

Det var en kul tillställning & på set fick vi också veta att denna film skulle heta KEVLAR ...tydligen.

 

BONNUIT ALLIHOP X-()

PUSS & KRAMVisa kommentarer (0)Min egna webbserie


Allmänt, 2018-08-07 20:28


BONSOiR MES AMiS - Rickard med CK här:


Jag tänkte påbörja att blogga lite om min egna webbserie som jag gör på min youtubekanal: https://www.youtube.com/channel/UCwobe3y2uNLrzCOr3pMv7TA/videos

Visserligen är serien ett amatör-projekt utan budget (tills vidare;-) men #Skitsamma (som serien faktiskt heter) -

- film är ju ändå film.

Eftersom det inte var mycket som behövde spelas in idag så hann jag & min polare & motspelare Robin Trifunovski redan spela in HELA nästa avsnitt av vår sketchserie SKITSAMMA - mer om den senare. Allt som återstår är redigering

& sen ...PUBLICERiNG.


BONNUIT X-()Visa kommentarer (0)Sjukt oklar på Blackebergs gymnasium - DEL 2


Allmänt, 2018-08-01 21:58

BONSOIR, MES AMIS


Jag har fått bekräftelse av min arbetsgivare till serien "SJUKT OKLAR" att de inte längre behöver mig i denna produktion.

....... åtminste resten av veckan, sa hon. Så vem vet... kanske kommer jag få medverka i SJUKT OKLAR fler gånger nästa vecka? /:-I

Vi får se.

 

BONNUIT ALLIHOP ;-)

 

 Visa kommentarer (0)Sjukt oklar på Blackebergs gymnasium


Allmänt, 2018-07-31 18:01

BONJOUR, MES AMIS - Rickard (med CK) här ;-)

 

Redan igår 30/7 blev jag uppringd av en viss Linda som erbjöd mig att medverka som statist i komediserien "sjukt oklar", vilket jag faktiskt gick med på, trots att inspelningen ägde rum redan dagen efter.

Jag lyckades hitta till Blackebergs gymnasium, där jag denna gång fick agera gymnasieelev på den skolan. Allt flöt på när vi skulle spela mot självaste Clara Henry (som har huvudrollen i serien)

och i slutet av passet, ungefär vid 13-tiden förklarade Lina (vår arbetsgivare) att hon skulle höra av sig om det blir någon mer inspelning för mig imorgon på ONSDAG. Så vi får hålla tummarna att det blir mer av mig i denna komiska produktion. Det är ju trots allt KOMEDIER som är min stil & smak ...& det som jag känner att jag är j#%igt bra på  ;-)

 Visa kommentarer (0)hej alla!!


Allmänt, 2018-07-20 15:47

Då börjar letandet igen.... Har så länge jag kan minnas varit intresserad utav allt som har med modelande, teatrar och att stå framför kamera men har ej pengar till att skaffa premium villket är ganska synd... Jag är en ytterst glad, sprallig och enveten tjej som gör allt för att komma långt och kämpar in i det sista. Jag har lätt att komma överens med människor och är för det mesta trevlig. Men om någon behandlar någon annan eller mig själv illa kan ja ryta till ordentligt... Jag har alltså ett otroligt temprament haha. Har svårt att få jobb när all min info inte skickas men men... Kram på erVisa kommentarer (0)Ehrab. Den totala lösningen.


Allmänt, 2018-07-14 20:57

Filma repliker är svårt, utmanade och ändå kul. Lite rampfeber får jag när ägaren till företaget är bakom kameran och tycker till. Jag levererar förhoppningsvis och hoppas kunden blir nöjd med resultatet.

Svårt att veta hur man ska läsa, agera. På Bullitfilm är de grymma med att guida en i hur man ska använda rösten. Intressant upplevelse och nyttig lärdom.

 Visa kommentarer (0)Den enda myndiga på Filmkollo


Allmänt, 2018-07-07 22:18

PHEW, vilken vecka (8-o

Har precis anlänt hem från Filmkollo vid Nossebro. Trots att jag var där en hel vecka så känns det ändå som jag har varit i flera månader av nån märklig anledning, troligen för att det så mycket jag har upplevt och framför allt tänkt på.

Åldersgränsen på Filmkollo är 10-18 år, men trots att jag är 19 så fick jag ändå komma in och placerades i en vanlig grupp med 6 ungdomar som vi alla fick som uppgift att samarbeta för att skapa en egen kortfilm ...på kort varsel tyvärr, vilket förstås ledde till att filmen vi gjort inte alls var sevärdig. Men det spelar ingen roll, eftersom detta bara var en kurs där vi testar professionell filmutrustning för att lära oss hur man verkligen producerar riktig film.

Jag vill ju ändå VERKLIGEN skapa filmer/serier på ett seriöst och unikt sett, så detta kollo var lärorikt och en värdefull merit för mig som har många roliga idéer.

Det var faktiskt ett hyfsat lysande kollo, trots att jag var den enda myndiga deltagaren och var liksom omgiven av tokiga och fnissiga yngre tonåringar som vissa av dem gick mig lita på nerverna.

 

AU REVOIR! ;-)Visa kommentarer (0)Uppdrag av Lidingö Kommun


Allmänt, 2018-06-28 17:12

Jag och några andra blev tillfrågade att agera "gäster" resp. "personal" på ett äldreboende på Lidingö.  Vi fotograferades i olika situationer där vi skulle visa hur vi interagerade och hur vi visade "det goda mötet" mellan gäster och personal.  Det blev en trevlig, intressant och rolig dag och jag tror att vi alla kände, att vi lyckades få fram en positiv och vänlig stämning på boendet.Visa kommentarer (0)Min statistroll i Julkalendern 2018


Allmänt, 2018-06-24 13:49

Det var ju ett tag sen, men 13-14 feb i år fick jag en statist-roll i julkalendern STORM på LUGNA GATAN genom en annons jag hittade här på sidan, och det blev min största statistroll hittills.

Jag fick uppleva mycket intressanta och roliga ögonblick under inspelningen av 2018's julkalender och gjorde mitt bästa för att framstå som en pålitlig och beredd skådis trots att jag hade en så liten roll.

Själv tyckte jag att jag inte fick göra så mycket jämfört resten av statisterna, men trots att jag faktiskt hade åsikter om hur de placerade oss statister så ifrågasatte jag förstås inget, eftersom det är de som bestämmer och jag ville inte ta upp deras dyrbara.

Jag svarade i annonsen att jag kunde medverka från 13-15 feb, men i slutet av dag 2 på set förklarade min arbetsgivare i produktionen (Fredrik Lehmann) att teamet tyckte jag ska avstå från nästa dags inspelning på grund av, som han sa att jag hade synts för mycket, med tanke på min längd och mitt krulliga hår. Vilket jag absolut respekterade, för som statist får man förstås inte dra till sig för mycket uppmärksamhet. Det positiva med det är iallafall jag har karisma som kan vara användbar för framtida större roller, jag vill ju ändå bli riktig skådespelare och visa för produktionbolag vad jag går för.

Fredrik sa iallafall att jag var duktig och gjorde ett bra jobb, vilket duger gott för mig.

Vet inte vad jag mer ska säga. Man får väl hoppas att Lehmann kommer ihåg mig och eventuellt kontaktar mig för framtida castings och filmroller...vem vet.

 

 

 Visa kommentarer (1)Allvarlig sekreterare - det var min första reklamfilm


Allmänt, 2018-06-14 16:46

Förra torsdagen deltog jag som statist i en kommande reklamfilm för ett fastighetsbolag. Ett härligt gäng med statister, många härliga skratt och olika personligheter. Djur dök också upp :) Produktionsbolaget var guld att jobba med, lättsamma, professionella och kunniga.
Jag är som är en kvinna med mycket humor fick spela allvarlig. Det var verligen en kick att få delta.

Toppen toppen

!Visa kommentarer (0)Sida
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »
Visar sida: 0 av 201
Totalt antal inlägg: 2008

BlogginfoSkriv gärna i vår blogg. Det är inte tillåtet att hänvisa till en egen blogg. Bloggen ska handla om film, tv, statistjobb, teater, modell, event, inspelningar, casting, publikjobb etc. Vill du skriva om din semester, barn och privata upplevelser så får du hitta ett annat forum.


SökSök i Sök »


Populäraste bloggarna

Mitt första statistuppdrag Rickard
Min egna webbserie Rickard
Sjukt oklar på Blackebergs gymnasium Rickard
Sjukt oklar på Blackebergs gymnasium - DEL 2 Rickard
hej alla!! Matilda


Mest lästa senaste veckan

Min egna webbserie Rickard
Mitt första statistuppdrag Rickard


Mest lästa senaste månaden

hej alla!! Matilda
Sjukt oklar på Blackebergs gymnasium Rickard
Sjukt oklar på Blackebergs gymnasium - DEL 2 Rickard
Min egna webbserie Rickard
Mitt första statistuppdrag Rickard


 


Kontakta oss   Villkor   Sitemap   © 2018 Statist.se Box 6011 113 24 Stockholm  | Den här sidan använder cookies | Prenumerera på nya jobb via
Bokmärk, dela med dig av- eller mala sidan

Gå till mobilversion